Novosti

Tržnice dobile novo rukovodstvo

 

13.11.2018 12:03
Po prvi put je jedna žena na čelu komunalnog preduzeća u Tuzli.

Po prvi put je jedna žena na čelu komunalnog preduzeća u Tuzli.

Selma Isaković-Ćorić, mlada i nadarena pravnica iz Tuzle, nova je direktorica tuzlanskih Tržnica, naslijedivši na ovoj zahtjevnoj funkciji dugogodišnjeg direktora Edhema Kurevića.

Gospođa Isaković-Ćorić završila je Pravni fakultet u Sarajevu, kao jedan od  najboljih studenata svoje generacije. Nakon odrađenog pripravničkog staža, 2006. godine zasniva stalni radni odnos  u „Tržnice- Pijace“ doo Tuzla, kao stručni saradnik za pravne, opće i kadrovske poslove. Tri godine kasnije biva imenovana za rukovodioca Službe pravnih poslova a 1. oktobra ove godine za direktora Društva.

Iako suočeni sa brojnim problemima i poteškoćama u poslovanju, od kojih su najizraženiji nelojalna konkurencija od strane velikih trgovinskih lanaca, ulična prodaja i nedoslijedno sprovođenje Zakona o trgovini u svim njegovim aspektima, uposlenici preduzeća, puni povjerenja u stručnost i iskustvo novog rukovodstva, vjeruju kako će postojeći problemi biti prevaziđeni a Tržnice-Pijace opstati kao jedno od vitalnih mjesta urbanog identiteta Tuzle.

0 0